Aarhus University Seal

Publication: Slagmark 75 - Koloniale aftryk

Publication of special edition of Danish journal Slagmark on "Colonial Imprints"

Sine Jensen Smed has along with Astrid Nonbo Andersen published a special edition of Danish journal Slagmark on the theme "Colonial Imprints". The volume contains eight contributions on Danish colonial history and it's imprint in Denmark and the former colonies today.

Description in Danish: 

Året 2017 markerer 100-året for overdragelsen af de tidligere dansk-vestindiske øer til USA. Med denne overdragelse sluttede over 200 års dansk koloniherredømme i Caribien, og de politiske bånd mellem Danmark og De Amerikanske Jomfruøer blev brudt. Men forbindelsen mellem de to samfund eksisterer dog stadig: Den fælles historie har sat sine spor i det kulturelle, økonomiske og politiske liv, og det er denne forbindelse, som vi ønsker at tematisere med dette nummer af Slagmark.

Nummeret har særligt fokus på den nyere historie, på tiden efter at Danmark solgte øerne og op til i dag. Temaartiklerne undersøger de forskellige aftryk, som den danske koloniale tilstedeværelse i Caribien har afsat – både i Danmark og på Jomfruøerne. Vi håber med nummeret at kunne bidrage til den genskrivning og genfortolkning af den koloniale historie, som finder sted i disse år. Og vi håber, at kunne bidrage til at skabe nye bånd mellem Danmark og Jomfruøerne i formidlingen af den fælles historie. Koloniale Aftryk

 indeholder således bidrag af forskere fra både øerne og Danmark.  

Content:

Myter og realiteter i Jomfruøernes historie

Dansk Vestindiens helte og heltinder

Toldbodens nye dronning - den danske kolonialismes im/matrielle aftryk

Tingene sat på plads - Om afrikaneres bidrag til etableringen af byen Christiansted på St. Croix

Museale formidlinger af fortiden som kolonimagt på danske og britiske museer

"Let's Put the Background to the Foreground" - nostalgi, turisme og iscenesættelse af en dansk kolonial fortid på de tidligere vestindiske øer.

I kølvandet - levedygtighed og koloniale økologier ved havnen på St. Thomas

Kærligheden og de druknedes land - interview med Tiphanie Yanique

unipress.dk/udgivelser/k/koloniale-aftryk/

Oops, an error occurred! Code: 20240524234703ecf0c67a